Eperszezonban nem múlhat el úgy hétvége, hogy ne csinálnék epertiramisut. Gyorsan kész van, tele finom, friss eperrel. Mennyei finomság, amit az egész csalás nagyon szeret.
A krém:
50 dkg szép érett eper
25 dkg mascarpone
25 dkg fehér csoki
A fehér csokit gőz fölött felolvasztom, majd hagyom egy kicsit hűlni. Belekeverem a mascarponét és az összeturmixolt epret.
A tiramisu:
2-3 csomag babapiskóta
50 dkg szép nagy szemű eper felszeletelve
kevés kakaópor a díszítéshez
Egy üvegtál aljára babapiskótákat fektetek szorosan egymás mellé, rákanalazok egy réteg krémet, majd befedem eperszeletekkel. Újra babapiskóta – krém – eperszeletek…. egészen a tál tetejéig. A legfelső réteg krém legyen. Eperszemekkel díszítem a tetejét, megszórom kakaóporral (ezt el lehet hagyni) és 4-5 órára a hűtőbe teszem.