Sajtos croissant

 2011.02.20. 19:32

Ma délután eszembe jutottak az olaszországi reggelek, a frissen sült croissant illata, íze, ahogy megkenjük lekvárral, vajjal, vagy csak úgy harapjuk, hisz a finom meleg kifli így is igazán ízletes. Összefutott a nyál a számban, úgyhogy elhatároztam, délután sütök ebből a finom kifliből.

Croissant:

80 dkg liszt

10 dkg margarin

1 dl tej

2 dl tejföl

4 dkg cukor

3 dkg élesztő

1 tojás

1 csapott kávéskanál só

A langyos tejbe kevés cukrot teszek, majd belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. A lisztbe beleteszem a sót, a maradék cukrot, a tojást és a felfutott élesztőt. A margarin felét megolvasztom és ezt is a tésztához adom, majd közepesen kemény, ruganyos tésztát gyúrok belőle. Két cipót készítek belőle és letakarva duplájára kelesztem. Ha megkelt, kinyújtom, 4-5 mm vastagra, majd cikkekre vágom. Közben a maradék margarint is megolvasztom, és ezzel kenem meg a cikkeket. Lehet sajt csíkokat rakni a tésztára, vagy más tölteléket, én ma sajttal készítettem.  Feltekerem, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, megkenem a maradék margarinnal és kevés reszelt sajttal megszórom (ez ki is hagyható). Már mehet is a sütöbe 180 °C-on szép aranybarnára sütöm.

Nagyon gyorsan elfogyott, úgyhogy legközelebb dupla, vagy tripla adagot sütök!

 

Címkék: kifli sajt croissant

A bejegyzés trackback címe:

https://anyadfoztje.blog.hu/api/trackback/id/tr102675382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balazs85 2011.02.28. 07:10:05

Ez félelmetesen jól sikerült!
süti beállítások módosítása