Bakonyi szójakocka pennével

 2011.01.31. 16:21

 Családom egyik kedvenc étele a bakonyi szójakocka. Nagyon finom, olcsó és pillanatok alatt kész. Ezt egy gyors vacsorának is össze lehet dobni egy fárasztó nap végén, hiszen max. egy óra alatt kész, a hagymapucolástól a tálalásig.

Nagyon fontos, hogyha szóját készítünk: mindig meg kell főzni ételízesítős vízben! A szójaszeletet és a granulátumot is! Ezután leszűrjük, és elkészítjük a recept szerint. Én csak a fasírthoz nem szoktam előfőzni, de erősebben fűszerezem, mintha húsból csinálnám!
A szójás ételek nem a húst pótolják, mert soha nem lesz olyan az ízük mint a húsételeknek., hanem egy új íz ami még egészséges is. Lehet bátran keverni is a hússal, különösen töltött káposztánál, fasírtnál, vagy rakott ételeknél, de lehet csak szójából is finom, tápláló ebédet csinálni!
 
Bakonyi szójakocka
 
3 doboz szójakocka
2 fej hagyma
2 zöldpaprika
2 paradicsom
50dkg gomba
1 evőkanál ételízesítő
0,5 dl főzőtejszín (vagy 1 nagy pohár zsíros tejföl)
só, zöldbors, pirospaprika
A szójakockákat bő vízben felteszem főni az ételízesítővel. Hagyom főni, amíg a bakonyi alappal elkészülök, de legalább 15 percig. Az apróra vágott hagymát olajon megfuttatom, hozzáadom a kis kockákra vágott paprikát, még pirítom egy kicsit, majd pirospaprikával megszórom, hozzáadom a felkockázott paradicsomot, kevés vizet, sót, frissen tört zöldborsot a felszeletelt gombát és az egészet puhára párolom. Vizet nem szoktam hozzá adni, mert a paradicsomnak van leve, de a gombából is fő ki annyi, hogy sűrű szaftja legyen!
Amikor megpuhult a gomba, beleöntöm a leszűrt szójakockát, felöntöm a főzőtejszínnel (vagy tejföllel, de jobb a tejszín), még egy kicsit hagyom, hogy összeforrjon, majd pennével tálalom.

Címkék: vega gomba gyors szója vegetáriánus bakonyi

A bejegyzés trackback címe:

https://anyadfoztje.blog.hu/api/trackback/id/tr322628201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása