Tegnap kicsit fáradt voltam, de valami gyors ebéd mindenképpen kellett a családnak, úgyhogy cuccos tésztát főztem. Ez nagyon gyorsan kész van, finom és igazán nem kell hozzá óriási bevásárlást csinálni, van hozzá minden otthon.

Paradicsomos penne:

1 kg penne

1,5 l passzírozott paradicsom

sajt

olaj, só, cukor

fűszerek: bazsalikom, oregano, kakukkfű

Egy nagy lábasba beleöntöm a paradicsomlét, olívaolajat, sót, borsot, kevés cukrot és felforralom. Ekkor belezúdítom a pennét, és beleszórom a fűszereket is. Most télen nincs mindig friss fűszerem, ilyenkor általában a szárítottat használom. Nem kell sajnálni belőle, az a jó, ha jó fűszeres! Én ehhez a mennyiséghez 4 teáskanálnyit teszek a kakukkfűből és az oreganóból, a bazsalikomból pedig 6 teáskanálnyit. Nagyon gyakran meg kell kavarni főzés közben a tésztát, mert könnyen leég. Kicsit tovább kell főzni, mintha vízben főznénk, mert paradicsomban minden nehezebben puhul. Akkor jó, ha a tészta még nem teljesen puha (al dente), és mártássá sűrűsödött paradicsomlé is van alatta bőven. A tányéron még megszórom reszelt sajttal.

Mikor megfőtt a tészta, kavarhatunk hozzá aprított tonhalkonzervet (lehet kapni, vagy magunknak is összeapríthatjuk robotgéppel). Nyáron friss bazsalikommal szórhatjuk meg a tetejét.

 

Címkék: gyors paradicsom sajt egytálétel penne

A bejegyzés trackback címe:

https://anyadfoztje.blog.hu/api/trackback/id/tr872675484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vörösliba 2011.02.20. 21:09:16

Tudom és örülök neki! Jó éjt!
süti beállítások módosítása