Tegnap kicsit fáradt voltam, de valami gyors ebéd mindenképpen kellett a családnak, úgyhogy cuccos tésztát főztem. Ez nagyon gyorsan kész van, finom és igazán nem kell hozzá óriási bevásárlást csinálni, van hozzá minden otthon.
Paradicsomos penne:
1 kg penne
1,5 l passzírozott paradicsom
sajt
olaj, só, cukor
fűszerek: bazsalikom, oregano, kakukkfű
Egy nagy lábasba beleöntöm a paradicsomlét, olívaolajat, sót, borsot, kevés cukrot és felforralom. Ekkor belezúdítom a pennét, és beleszórom a fűszereket is. Most télen nincs mindig friss fűszerem, ilyenkor általában a szárítottat használom. Nem kell sajnálni belőle, az a jó, ha jó fűszeres! Én ehhez a mennyiséghez 4 teáskanálnyit teszek a kakukkfűből és az oreganóból, a bazsalikomból pedig 6 teáskanálnyit. Nagyon gyakran meg kell kavarni főzés közben a tésztát, mert könnyen leég. Kicsit tovább kell főzni, mintha vízben főznénk, mert paradicsomban minden nehezebben puhul. Akkor jó, ha a tészta még nem teljesen puha (al dente), és mártássá sűrűsödött paradicsomlé is van alatta bőven. A tányéron még megszórom reszelt sajttal.