Sült csülök:

1 egész füstült hátsó csülök

3 fej vöröshagyma

5-6 gerezd fokhagyma

1-1,5 dl sör (én barna sört használok)

bors, majoranna

1 db sütőzacskó

A jól megmosott letörölgetett csülköt beleteszem a zacskóba, mellé teszem a félbe vágott hagymát, a kés lapjával enyhén  szétnyomott fokhagymákat, rászórom a borsot és a majorannát, és az egészet leöntöm a sörrel. Bekötöm a zacskót és egy tepsibe teszem, amibe előtte egy sütöpapírt raktam (biztos ami biztos). 160 °C-on  2,5-3 óráig sütöm. Fontos: sót nem kell hozzáadni, mert a füstölt csülök nagyon sós. Aki nem szereti a nagyon sósat, az a húst sütés előtt néhány órára (akár egy egész napra is) vízbe áztathatja, így kiázok belőle sok só.

Tört krumpli:

4 kg krumpli megmosva, kockára vágva

½ kg vöröshagyma karikára vágva

só, bors, olívaolaj

A krumplit sós vízben puhára főzöm, leszűröm. Közben az olívaolajon a hagymát megpárolom kevés sóval . A párolt hagymát a krumplira öntöm, megszórom borssal és alaposan összekeverem. Az a jó, ha összetörik közben a krumpli.

Párolt lilakáposzta:

1 kis fej lilakáposzta

1 fej vöröshagyma

1 alma

só,köménymag (lehetőleg egész),cukor, fehér bor, olívaolaj

Az apróra vágott hagymát megfonnyasztom az olajon, majd rádobom a lereszelt káposztát és a lereszelt almát. Megsózom, kis cukorral és sok köménymaggal ízesítem. Fehér borral felöntöm és legalább 45-50 percig párolom. Közben sokszor meg kell kavarni, nehogy leragadjon, és ha kell, utána öntök a borból is. A bor főzés közben elpárolog, csak az aromáit veszi át a káposzta, tehát nyugodtan lehet többet is használni belőle!

 

 

Címkék: párolt káposzta füstölt csülök tört krumpli

A bejegyzés trackback címe:

https://anyadfoztje.blog.hu/api/trackback/id/tr162571394

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Németh Bálint - KONYHANYELV 2011.01.10. 09:35:52

Jól figyelj, megmondom, milyen lesz. Megmondom, és cserébe csak annyit kérek: ha a végére érsz, jusson eszedbe, hogy én már az elején megmondtam. Hiszen tudhattad, ha elkezded, még egyszer nem kezdheted. Ami ezután történik, az még csak nem is hasonlít...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes troll 2011.01.22. 19:24:13

Ehhez azért nincs érdemi komment, mert kimoderáltad.
süti beállítások módosítása